Ook bidden wij tot God en zingen tot Zijn eer psalmen en gezangen. De liederen die wij zingen komen uit verschillende bundels en zijn allemaal te volgen via de beamer. Voorganger in de eredienst is onze eigen predikant, of een andere dominee. Soms wordt er door een ouderling een preek van een dominee voorgelezen.
Tijdens de kerkdienst worden de te zingen liederen en te lezen Bijbelgedeelten getoond op de beamer, zodat u makkelijk kunt meelezen en meezingen als u dat wilt. Meestal wordt ook tijdens de preek gebruik gemaakt van de beamer.
Voor de dienst leest een ouderling enige mededelingen voor. Daarna vraagt de voorganger de aanwezigen te gaan staan. Want de dienst begint met de groet van God, Hij wil ons ontmoeten.
Deze volgorde, de liturgie, wordt eveneens getoond op de beamer.
Morgendienst
* Belijdenis van afhankelijkheid en zegengroet (waarbij de aanwezigen gaan staan)
* Psalm of gezang (de aanwezigen gaan hierna weer zitten)
* Voorlezing van de tien geboden
* Psalm of gezang
* Gebed door de voorganger
* Voorlezen van een tekstgedeelte uit de Bijbel
* Gemeentezang, als antwoord op de bijbellezing
* Voorlezen van de tekst, in d meeste gevallen door een gemeentelid (het bijbelgedeelte, waarover de preek zal gaan)
* Preek naar aanleiding van deze tekst
* Psalm of gezang
* Dankgebed
* 2 Collectes
* Psalm of gezang (de aanwezigen gaan hierbij staan)
* Zegengroet
* Einde van de kerkdienst
Middagdienst
* Belijdenis van afhankelijkheid en zegengroet (waarbij de aanwezigen gaan staan)
* Psalm of gezang (de aanwezigen gaan hierna weer zitten)
* Gebed door de voorganger
* Voorlezen van een tekstgedeelte uit de Bijbel
* Gemeentezang, als antwoord op de bijbellezing
* Voorlezen van het bijbelgedeelte waarover de preek zal gaan. Dit kan ook een hoofdstuk (genummerde zondag) zijn uit de Heidelbergse Catechismus (leerboek van de kerk)
* Preek naar aanleiding van deze tekst
* Psalm of gezang
* Geloofsbelijdenis, staand en eventueel gezongen
* Dankgebed
* 2 Collectes
* Psalm of gezang (de aanwezigen gaan hierbij staan)
* Zegengroet
* Einde van de kerkdienst
De VierDeDienst is laagdrempelig informeel, meer mensen krijgen een rol in de dienst en er wordt meer rekening gehouden met gasten van buitenaf. Maar ook: eerbiedig en gelovig luisterend naar het woord van God. Ontmoeting met onze Heer, maar ook met elkaar, is het doel. Niet specifiek gericht op jongeren, maar bedoeld voor iedereen die zich laat aanspreken door het woord van God, steeds met de concrete vraag: “wat zegt God tegen ons in deze tijd, in mijn leven?’. Die laatste vraag wordt ook wel in andere diensten gesteld maar in de ‘Vier de Dienst’ wordt het nog dichterbij gebracht met moderne middelen en met inzet van allerlei gaven. De zorg en verantwoordelijkheid voor de VierDeDienst ligt bij een stuurgroep die door de kerkenraden in het leven geroepen is.
Bijbel
Een bijbel en het Gereformeerd Kerkboek kunt u bij binnenkomst te leen krijgen. Er zijn bijbels in diverse talen beschikbaar, zoals Engels, Arabish, Farsi en Turks.
Preek
Centraal in de dienst staat de overdenking (preek). Dit is een uitleg van de gelezen tekst door de predikant
Gebed
Het gebed is een spreken met God; de dominee spreekt het namens ons allen uit en wij bidden in stilte mee. In het gebed loven we God, belijden we onze schuld en vragen om vergeving, en vragen we een zegen voor de dienst. Ook wordt er gebeden voor mensen om ons heen; in en buiten de kerk, voor de overheid, voor de zending, en voor mensen in nood.
Collecten
Aan het eind van de kerkdienst wordt een collecte gehouden, dat is een inzameling van geld voor bepaalde doelen. U bent niet verplicht hier aan mee te doen, voel u daarin vrij. Ook kan er digitaal gegeven worden via de GIVT-app
Zegen
God geeft ons zijn zegen mee. De zegen sterkt en stimuleert ons bij alles te doen hebben.
Agenda en meekijken
Mogelijk is de drempel om een dienst bij te wonen nog te hoog voor u. In dat geval kunt u ook de diensten thuis live meeluisteren. Wanneer er diensten zijn kunt u zien in
deze agenda. En wilt u zelf meelezen dan kan dat via een
online bijbel.
Mocht er geen ‘live’ dienst op dit moment zijn en wilt u toch een dienst beluisteren dan kan dat via Youtube of via Kerkomroep waar ook de diensten te vinden zijn van de laatste paar maanden.
Meer informatie
Wilt u praten over bijvoorbeeld de preek of over andere dingen die uw belangstelling hebben, dan kunt u altijd terecht bij degene die u heeft aangesproken in de kerk of bij de predikant. U mag ook schriftelijk / per e-mail reageren. Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld.